Hústérkép
Íme egy kis segítség a nálunk választható húsfajtákhoz, hogy lásd, az állat melyik részét eszed :
RIB EYE – A rostélyos letisztított része, amit a 6-os és a 10-es csigolya között vágnak
HÁTSZÍN – A rostélyossal egyben, az állat hátán fut, igazi klasszikus
BÉLSZÍN – Más néven filet mignon, a világ legismertebb és legexklúzívabb steak fajtája, amely egy olyan izomköteg, amit az állat soha nem használ, ezért végtelenül puha
TEXAS STEAK – Kicsit merevebb, amerikai vágással nyert lapocka rész, amit nedvesen érlelünk
ONGLET – A borjú has aljából, francia vágással nyert rekeszizom, melyet kifejlett állat esetében HANGER steaknek hívnak
T-BONE – Bélszín és hátszín egyben, köztük a T alakú gerinc csonttal. Ha a bélszín rész nagyobb, mint egy golflabda, akkor Porterhouse Steak néven fut
A fotón egy Új-zélandi BERCY BÉLSZÍN látható, melyet Bercy mártással és pirított marha csontvelővel szervírozunk.